Журналистът от БНР Ася Пенчева: Ще продължим да говорим с българите и за българите - радиото свързва, а не назидава

  • 19 юни 2024 13:32

  • 278
  • 1
Журналистът от БНР Ася Пенчева: Ще продължим да говорим с българите и за българите - радиото свързва, а не назидава
© Фейсбук

Българското национално радио (БНР) подкрепя Украйна от първата минута. В ранните часове на 24 февруари ние преминахме Дунава, за да бъдем заедно с хората и да разкажем, че става дума не за друго, а за война. Това каза Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе.

Тя взе участие в панела „Българите по света в медиите“ в рамките на Деветнадесетата световна среща на българските медии, която се провежда в Украйна. 

"Фактът, че сме тук, заедно с генералния директор на радиото Милен Митев, също е достатъчно показателен, че БНР е там, където е събитието. А събитието в момента е тук. В София също има събитие (Срещата се провежда по време на първото заседание на 50-ото Народно събрание - бел. ред.). Голямото събитие за нас, които сме се събрали тук, това е за мен събитието", каза Пенчева.

Председателят на СЕМ Габриела Наплатанова: Ролята на журналистите е да съхранят възможността хората с непримирими дори различия да си говорят

Българите в чужбина се завръщат в родината си чрез ефира ни, каза още Пенчева.

Тя спомена, че БНР има няколко инициативи и поредици, които представят историите на българи по света. „Ще продължим да говорим с българите и за българите, а не на българите, защото радиото свързва, а не назидава“, обясни тя.

Темата на тазгодишното издание на срещата е „Медии и общност“. Форумът ще продължи до 21 юни, а дискусиите ще са в три града – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
278 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.19 | 14:38

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини