Журналистът Тотка Нинова: Освен да информират и коментират, медиите трябва да образоват и възпитават

  • 19 юни 2024 12:34

  • 376
  • 2
Журналистът Тотка Нинова: Освен да информират и коментират, медиите трябва да образоват и възпитават
© Freepik

Освен да информират и коментират медиите би трябвало и да образоват и възпитават. Практиката показва абсолютно неглижиране на последните две функции. Това каза в Националния пресклуб на БТА във Видин по време на прякото излъчване на откриването на 19-ата Световна среща на българските медии журналистът с дългогодишна практика Тотка Нинова.

По думите ѝ патриотичното възпитание е причислено към негативите на един отминал и отречен строй. Родолюбието се превръща вече в архаизъм, допълни тя.

Илияна Йотова към българите: Където и да се намираме, ни свързва невидимата, но много здрава нишка на род, идентичност и език

Чест прави на българските училища в чужбина, че се опитват да събудят чувството за род, родина и майчин език у децата на забегналите да търсят прехрана или престижна позиция в друга държава, отбеляза Нинова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
376 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.19 | 14:40

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.19 | 12:47

1
първо медиите да се самообразоват и самовъзпитат.

Добави коментар

Водещи новини