Всичко, което искам за Коледа…

  • 07 декември 2023 09:00

  • 1121
  • 0
Всичко, което искам за Коледа…
©

Една стегната кандидат – листа с подаръци, която има сериозни шансове да ти спести нервите около коледния шопинг

Всяка година в средата на януари сайтове като ebay се задръстват от обяви за стоки „втора ръка“.

Фритюрници и сокоизстисквачки търсят нов собственик, а получателите на кофти коледни подаръци ги пускат на половин цена. Не само американците търгуват с коледните си изненади. И европейците започват да захранват сайтове за препродажба скоро след новогодишната нощ. Съдейки по популярността на Фейсбук групите за оферти „втора ръка“ у нас, и българите сме изучили тайните на следновогодишния алъш-вериш.

Не знаем, може и да има тръпка в това да изкараш някакви дребни пари от несполучливия подарък. Но ако не искаш да правиш или получаваш кофти подаръци, виж някои добри идеи:

Генерален съвет 1: Стига с вещите, време е за подаръци - преживявания. 

Ако питате собственик на маломерен двустаен, със сигурност ще изтъкне един нелош довод в полза на това да се купуват преживявания: за разлика от вещите те не заемат място. Извън шегата, преживяванията имат много по-сериозни достойнства и повечето от нас са се убедили в тях. С преживяване може да сбъднеш нечия мечта, те създават спомени, а това винаги е по-ценно и от мега яката чанта. Освен това преживяванията могат да бъдат споделяни с близките ни хора, а нашият мозък щедро освобождава допамин, когато е в очакване на дейност, която асоциира с удоволствие. Психолозите също смятат, че физическите подаръци радват хората за твърде кратко време. Сами сравнете кое ще ви накара да се усмихвате повече и по-дълго – очакването да полетиш с балон или нов пуловер?

Да не забравяме и че с преживяване си в графата „оригинален подарък“, а кой не иска да мине за много креативен?

Ето няколко мега яки идеи за подаръци, с които със сигурност ще зарадвате близките си хора:

За майките - готварски курс при мастър шеф или един специален релаксиращ ден със спа и масаж! Коя майка няма да се зарадва на такъв подарък!

За бащите - нека излязат от клишето на „домашната ракия“ с ваучер за дегустация на вино, уиски, ром, бира и дори на ракия. Дегустациите са сред най-популярните преживявания, които може да подариш с ваучер!

За любимия – ако си пада по адреналина за него са класическите приключения като полет са паратрайк, скок с парашут или с бънджи. За да е още по-различно защо не му подарите урок по пилотиране или дрифтене до скъсване на два чифта гуми на специална писта? 

За любимата - изненадващо пътешествие за любимата жена е винаги добре дошъл подарък. Може да съчетаете пътуването с приключение в района като полет с балон или гмуркане в морето. Ако дамата на сърцето ти не обича адреналина, подари ѝ забавления с приятелки в арт ателие, музикален урок, ароматен масаж или специална фотосесия. 

Ако не знаеш какво да избереш за тях или за приятел, винаги може да подариш преживяване, купувайки ваучер за сума. В Gift Tube са готови с над 800 предложения за забавления, които всеки може сам да избере в следващата една година.

Вече опакован подарък

Най-хубавото е, че подаръкът идва вече опакован с най-красивата опаковка на пазара - оригинален и красив тубус .

И така, всичко, което искам за Коледа е да ѝ се насладя като зарадвам най-близките си с вълнуващи подаръци. А и да получа…

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
1121 0

Свързани новини

Водещи новини