Всички асоциации в хазартния сектор в България се обединиха единодушно за социално отговорна реклама на хазарта

  • 13 януари 2023 17:00

  • 578
  • 2
Всички асоциации в хазартния сектор в България се обединиха единодушно за социално отговорна реклама на хазарта
©
Слушай новината Слушай новината

По покана на Националния съвет за саморегулация (НСС) се проведе среща на всички асоциации в хазартния бизнес в България - Асоциация на игралната индустрия в България (АИИБ), Българска асоциация на хазартните дейности (БАХД), Българска гейминг асоциация (БГА) и Сдружение на организаторите на хазартни игри и дейности в България (СОХИДБ). Всички присъстващи единодушно се обединиха зад разбирането, че рекламата трябва да бъде не само законосъобразна, но и да бъде изготвена с чувство на отговорност към обществото и най-вече към най-уязвимата негова група – децата.

В контекста на цялостната редакция на пакета етични правила за непряка реклама на хазарт се обсъди въвеждането на наскоро поетите доброволни ангажименти за по-ефективна саморегулация, които бяха включени във вече обявения Меморандум между лицензираните организатори на онлайн залагания за отговорна реклама на хазартни игри. 

Компании от онлайн хазартния сектор подписаха меморандум за социално отговорна реклама на своята дейност

Целта е да се надгради съществуващата ко-регулационна система на контрол на непряката реклама на хазарт, при която законът определя общата рамка, детайлите се регулират чрез инструментите на саморегулацията при запазване на последната дума на закона, съобщиха от НСС.

Филип Епитропов
578 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Сърбеца

2023.01.13 | 18:14

2
Лицемери
Емѝ...

2023.01.13 | 17:58

1
А данъци плащат ли си? Че аз не чух някой да е сменил схемата на Менда и Vladi Goranov.

Добави коментар

Водещи новини