Георги Лозанов: В момента хибридната война е в много тежка фаза

  • 08 май 2022 14:54

  • 1124
  • 0
Георги Лозанов: В момента хибридната война е в много тежка фаза
© Булфото (архив)

"Предполагах, че България ще се изкачи с 21 места в класацията по свобода на словото на "Репортери без граници", защото един  от критериите, който в крайна сметка е изречен през много други показатели, е до каква степен медиите предлагат медиен комфорт на управляващите". Това отбеляза в интервю за предаването "Политически некоректно" на програма "Хоризонт" медийният експерт Георги Лозанов:

"С падането на предишните управляващи медиите и досега не успяха да влязат с победителите. Тук не може да се разбере много добре кои са победителите. Това е една голяма каша и от тази гледна точка не се усещат политически зависимости в момента или поне съвсем по-малко се усещат политически зависимости, отколкото през годините. Медиите и да искат да бъдат с победителите, не могат да ги разпознаят и затова сме в едно междуцарствие, което е в полза на свободата на словото във всички случаи", каза още той.

България се изкачва в класацията на "Репортери без граници" за свобода на медиите

"В момента хибридната война е в много тежка фаза", подчерта медийният експерт и допълни:

"Петата колона на Кремъл, силно окуражена от атаката на Русия към Украйна, започва да има все по-мощно присъствие и да завзема територии, да формира обществено мнение, което става през медиите. Нека да не забравяме, че хибридната война е износ на корупция и пропаганда".

Валери Зайцев
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини