СЕМ гласува единодушно проектобюджета на БНР за 2021 година

  • 15 септември 2020 15:55

  • 417
  • 0
СЕМ гласува единодушно проектобюджета на БНР за 2021 година
© pixabay

Единодушно с пет гласа "за" членовете на Съвета за електронни медии одобриха проектобюджета на Българското национално радио за 2021-ва година, който е в размер на малко над 57 милиона лева. Сумата е с близо 10 милиона повече в сравнение с бюджета на общественото радио за 2020-а година, съобщи БНР.

Основен акцент в проекта е залагане на 10-процентно увеличение на заплатите в БНР за догодина.

Дебатът за повече българска музика в ефира се разраства

С три гласа "за" членовете на медийния регулатор одобриха и проектобюджета на Българската национална телевизия за 2021-а, който е с около 28 милиона лева повече от сегашния.

Председателят на СЕМ Бетина Жотева коментира: "Моят коментар е еднакъв и за проектобюджета на БНТ и БНР. Докато искат изчислява всичко на база час/програми доникъде няма да я докараме. По нелепо нещо в закон трудно може да се измисли. И докато това не се промени, винаги ще имаме проблеми. Аз ще подкрепя, разбира се и БНТ и БНР с нашето становище".

Мониторинг на СЕМ за периода между 2-ри и 10-и септември за осъществено наблюдение на радио и телевизионни програми показва, че БНР спазва изискването на закона за плурализъм на гледните точки.

Мая Йорданова
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини