Novini.bg и Profit.bg с рекорден трафик, готвят нови проекти

  • 03 май 2020 18:20

  • 1543
  • 2
Novini.bg и Profit.bg с рекорден трафик, готвят нови проекти
©

Утвърдената сред потребителите новинарска агенция Novini.bg и най-четеният финансов сайт у нас Profit.bg отбелязват рекорди в трафика по време на пандемията от коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Двете медии, част от Sportal Media Group, бележат ръст по всички показатели благодарение на читателите, които търсят бърза и проверена информация за развитието на заразата по света и у нас.

Комплимент за работата на двата екипа, които поднасят новините навреме, с точност и коректност, е ръстът при новите потребители. За периода 13 март - 19 април Novini.bg регистрира над 57% ръст по този показател, докато при Profit.bg той е от близо 165%, сочат данни на Google Analytics.

Само за период от един месец по време на извънредното положение уникалните посетители на един от най-посещаваните новинарски сайтове у нас расте с 52% спрямо първите два месеца на годината.

Растат, както броят на новите посетители на сайта (57%), така и импресиите, които потребителите реализират (близо 63%).

Оставането на хората вкъщи се отразява също и на импресиите на всеки посетител и продължителността на всяка сесия, или иначе казано времето, което хората прекарват на сайта.

Novini.bg ежедневно информира читателите си за най-интересните събития от страната и света в сферата на политиката, шоубизнеса, спорта и технологиите.

Освен бърза и точна информация за разпространение на коронавируса по света и у нас, по време на извънредното положение агенцията регистрира висок интерес относно дейностите, които могат да се извършват у дома.

Сред тях са възможностите за домашни тренировки, интересни идеи за приготвяне на храна, съвети за здравословен начин на живот и други.

Най-голям ръст от топ сайтовете на Sportal Media Group се отчита при финансовия сайт Profit.bgПовишението при уникалните потребители е от 142%, докато новите потребители на сайта, или хората, които не са го посещавали в последните 30 дни, растат със 165%.

Импресиите, които читателите реализират само за месец от извънредното положение, са със 140% повече спрямо двойно по-голям период за преди това.

Най-четената онлайн финансова медия в България - Profit.bg, ежедневно поднася информация от финансовия и икономически свят, личните финанси, туризма и имотите, фокусира се и върху работата на банките и застрахователите по света и у нас.

Читателите на сайта по време на извънредното положение търсят нови идеи за инвестиции и увеличаване на все по-изтъняващите семейни бюджети, интересуват се от различните начини за справяне с настъпващата икономическа криза по света, както и от възможностите за туризъм в ситуацията на пандемия.

И при двата сайта, в периода на активни ограничителни мерки срещу разпространението на коронавируса, интересът се фокусира върху българските компании и производители, които в условията на ограничителни мерки успяват да доставят продукти и услуги на клиентите си. 

За да подадат ръка на родния бизнес, както и за да задоволят интереса на читателите си, Profit.bg и Novini.bg стартират нов проект под надслов "Интервю с българския бизнес".

В него ще се разказва историята на големия, средния и малкия бизнес у нас. Проектът ще покаже защо наистина си заслужава потребителите да предпочитат продуктите и услугите на родните компании.

Рекорди в трафика бележи и друг проект от портфолиото на Sportal Media Group - Woman.bg. Сайтът се фокусира върху модата, здравословния начин на живот, диетите и фитнеса, интересни рецепти и съвети за дома, личните взаимоотношения и много други.

С над 83% растат посетителите, докато реализираните импресии се повишават с 48%. Новите потребители отчитат нарастване с впечатляващите 120%, като следва да се има предвид, че данните сравняват 1 месец от извънредното положение спрямо период от 2 месеца преди него.

Sportal Media Group се нарежда сред водещите интернет медийни групи на българския пазар. Компанията управлява портфолио от 40 уеб сайта и над 45 фен страници в социални мрежи.

Разполага с над 110 служители, на сайтовете ѝ се публикуват над 600 статии  всеки ден, а във Facebook има 4 000 000 регистрирани фена.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1543 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
и ко

2020.05.05 | 13:09

2
Удобни са ви менютата - та гледайте да не ги развалите, иначе ще си чета стария новинарски сайт.
Мхм

2020.05.04 | 07:25

1
Проверена информация? Няколко пъти съобщих за неточности, манипулатори такива! Станахте медия на герб и вече сте голямата работа

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини