Борислав Велков: При създалата се ситуация влиянието на БНТ не трябва да се мери с рейтинг, а с доверие

В създалата се ситуация обществените медии не трябва да се измерват с рейтинги, а с доверие. В момента БНТ и БНР имат над 80% доверие. Тук говорим за обществена мисия на БНТ, от която зависият много ключови аспекти в държавата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18729

Това каза в предаването "Още от деня" председателят на Обществения съвет на БНТ Борислав Велков. "В този момент именно БНТ доставя обективни новини от сигурни източници. Доставя също така култура и обучение. В момента се води война срещу фалшивите новини. Точно обществените медии трябва да са начело на тази битка. Сайтът на БНТ има горомен ръст на посещаемостта. Това отново показва доверие. В момента имаме чисто нова обществена ситуация. За първи път политиците дадоха възможност на експертната общност да се справи с една толкова тежка ситуация. В тази общност влизат лекарите, журналистите, полицаите. Държавата в момента има две уникални възможности да комуникира с хората - чрез двете обществени медии. Доверието е много крехко и хората обръщат внимание дори интонацията, с която вие представяте новините. В момента някои частни медии могат да решат да прекратят работа, но обществените медии не могат да направят такова нещо", добави Велков. 

Борислав Велков: Влиянието на БНТ се измерва не с рейтинг, а чрез доверие

"Предстои преосмисляне на всички сектори в телевизията. В момента това се случва с уроците, които вървят по БНТ. Още в началото на мандата на това ръководство на БНТ бе обявено, че на преден план ще бъдат културата и образованието. Това се харесва в обществото. БНТ не е държавна телевизия. Тя е обществена. Телевизията, като начин на доставяне на информация, няма да се изчерпа. Може да се промени начина на гледане на телевизия, младите вече гледат през телефоните си, но информацията и съдържанието няма как да се променят", категоричен бе Борислав Велков. 

Водещ експерт обясни кой управлява и доколко сигурни са мултифункционалните съоръжения у нас

"Ролята на обществения съвет в БНТ е да бъде будния глас на обществото. Общественият съвет в БНТ е консултативен орган и всички участват в него на лична основа. Всички в съвета отделяме от свободното си време и не получаваме възнаграждения затова", разкри Велков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18729

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.03.20 | 22:12
    какъв рейтинг може да има тая пумия, за която плащаме всяка година 70-80 МИЛИОНА?!?!??!?!?!?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет