Идеални части от земи – новият хит на пазара

Нов сегмент на пазара на земеделски имоти се обособи в последните години. Собствениците на части от земеделски земи са започнали да ги продават като процент идеални части от съответния имот, твърдят брокери.

За тези, които имат такива идеални части, „Агрион“ предлага нови условия и облекчена процедура, за да може желаещите да прехвърлят притежаваните иделани части възможно най-лесно и бързо.

Единственото условие е да притежавате над 25% от площта на парцела.

Сделките с идеални части са сравнително нов сегмент от пазара. Доскоро преобладаваха тези с цели имоти. Заради честото неразбирателство или пък липса на контакт с останалите собственици обаче, все повече хора, които притежават идеални части, предпочитат да ги продадат или да ги прехвърлят на друг, вместо да влизат в спорове или затруднения. В случай на продажба на идеална част купувачите стават съсобственици с останалите физически или юридически лица, притежаващи останалата част от парцела.

„Насочихме се този сегмент за облекчение на нашите клиенти. Поради разпокъсаността на българското земеделие, в момента големи парцели пустеят, тъй като са собственост на много наследници, част от които дори не живят в България. За индивидуалните собственици често е много трудно да открият останалите стопани и да се снабдят с нужните документи, за да продадат целия терен“, коментират експертите от „Агрион“.

Експертите на „Агрион“ могат да дадат безплатни съвети и на тези, които имат заплетени казуси с наследствени имоти. „Земята е един от най-ценните, макар и подценявани активи. Често заплетените казуси с наследници и арендатори обезкуражават тези, които имат собственост, да трупат доход от нея. Ние можем да помогнем и за разрешаването на тези проблеми, за да могат собствениците да печелят от земеделските си земи, без да се налага да плащат за скъпи консултации“, заявиха от „Агрион“.

Най-честите казуси, които разрешават юристите на „Агрион“, са наследствените. Често земята е разпокъсана между десетки собственици, някои от които живеят извън страната. Експертите на „Агрион“ са доказали, че могат да намират решения на такива случаи, дори с по 30 собственика от различни части на страната и чужбина.

За тези, които са решили да продават, „Агрион“ предлага безплатна оценка на имота, както и справедлива цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот със специално създаден алгоритъм, който гарантира честна и коректна сделка.

Продавачите на земя и любопитните да разберат цената й, традиционно правят това, без това да им струва нищо, в офисите на лидера в сделките със земеделски терени „Агрион“, на сайта на компанията http://www.agrion.bg/bg/request/sell. Справки могат да се правят и на националния телефон 0800 111 66.

(платено съобщение)

Коментари

  1. 2020.03.10 | 11:49
    Земеделка земя не може да се внесе от чужбина,нито може да се надсройва.Винаги ще поскъпва,дори временно да не е така.
  2. 2020.03.10 | 10:51
    У-у-у-у-ууу!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет