Работещи в БНР излязоха да подкрепят Светослав Костов

Работещи в различни звена на Българското национално радио изразиха недоволството си от поисканата от СЕМ оставка на генералния директор на медията Светослав Костов.

Акцията си пред сградата на Радиото те не определиха като протест, а по-скоро като проява на подкрепа на Светослав Костов с основно искане да му бъде даден шанс да реализира концепцията, с която спечели конкурса за генерален директор преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс.

Протестиращите смятат, че членовете на СЕМ са приели едностранчиво фактите за ситуацията в БНР и те искат ясни критерии за поисканата оставка на Светослав Костов, защото иначе, според тях, Радиото ще се дестабилизира.

Протестиращите заявиха, че искат да бъде чута и тяхната гледна точка:

"Никой не ни чу, и точно затова сме застанали тук, защото искаме да ни чуят. Нашите искания - да не се прибързва с тази оставка, защото това само ще задълбочи конфликтите. Трябва да се изяснят първо причините за спирането на предавателите, трябва да се изяснят много неща. И преди да се докаже наистина дали е виновен или не господин Костов не може по този начин нещата да се представят".

"Аз съм тук, за да кажа "не" на натиска върху БНР. "Не" на външната и на вътрешната намеса в управлението на БНР. Ние не желаем разделение в БНР, защото със случващото се в момента се получава точно това".

"Моят протест е затова, че трябва да се направи промяна и затова трябва едно стабилно управление в БНР, което, след като е започнало нещо, да му се дадат поне едни 100 дни, да видим какво ще направи".

Стана ясно, че до края на седмицата, най-вероятно в петък, ще има подобна акция, която ще е пред сградата на СЕМ, информира националното Радио.

Припомняме, на извънредно заседание на 27-и септември Съветът за електронни медии даде едноседмичен срок на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов да подаде оставка. В противен случай, в седмицата между 7 и 11 октомври, на свое редовно заседание СЕМ ще започне процедура за предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР.

Светослав Костов обяви, че няма намерение да подава оставка.

Коментари

  1. 2019.09.30 | 12:27

    Ако дават пари каза идвам да го подкрепя тоя кърлеж

  2. 2019.09.30 | 11:43

    Няколко ясладжии на СВ Костов защитават суджука и боклука на олигарсите и задкулисието ГЕРБ- ДПС

  3. 2019.09.30 | 11:30

    С дръпването на шалтера е застрашена националната сиигурност. Вие, защитниците, не го разбирате? Оставка!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Медия и реклама

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет