Ръководството на "Фолксваген" ще обсъди със служителите плановете за сериозни съкращения на разходите

  • 04 септември 2024 12:42

  • 218
  • 2
Ръководството на "Фолксваген" ще обсъди със служителите плановете за сериозни съкращения на разходите
© gettyimages

Ръководството на най-големия германски автомобилостроител "Фолксваген" (Volkswagen) ще се срещне днес със служители в централата си. Концернът се опитва да прокара дълбоки съкращения на разходите си, които включват затваряне на фабрики в Германия, предаде Ройтерс.

Главният финансов директор Арно Антлиц и ръководителят на марката "Фолксваген" Томас Шефер ще представят подробности за плановете на автомобилния производител на срещата във Волфсбург.

Даниела Кавало, която ръководи синдиката на работещите в компанията, ще изрази своята "яростна съпротива" срещу съкращенията на работни позиции, каза тя пред репортери по-рано през седмицата. 

"Фолксваген" отчете спад на печалбата през второто тримесечие на годината

Перспективата за затваряне на обекти на една от най-реномираните компании в Германия повдигна повече тревоги около най-голямата икономика в Европа, която се бори с анемичен растеж, по-слабо експортно търсене, по-високи разходи и силна конкуренция от чужбина.

Кавало предупреди, че емоциите ще нараснат и ръководството ще се почувства "много неудобно" на срещата, която се очаква да продължи няколко часа.

"Фолксваген" заяви в понеделник, че обмисля предприемането на безпрецедентния ход на затваряне на фабрики в Германия и прекратяване на десетилетна гаранция за работни места в шест от неговите заводи, в опит да задълбочи плана си за намаляване на разходите от 10 милиарда евро (11 милиарда долара). Автомобилният производител си поставя за цел марж на печалба от 6,5 на сто до 2026 г. спрямо 2,3 на сто през първите шест месеца на тази година.

Последвайте канала на

Калина Христова
218 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ха, ха, ха

2024.09.04 | 12:51

2
Немците ги найваха здраво англо-саксонските джендъри.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.09.04 | 12:50

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

Добави коментар

Водещи новини