Доверието на германските потребители в икономиката на страната се подобрява леко

  • 26 март 2024 12:29

  • 342
  • 1
Доверието на германските потребители в икономиката на страната се подобрява леко
© pixabay

Доверието сред потребителите в Германия в перспективите за развитието на икономиката на страната се очаква да се подобри през април. Това сочат данните от проучване, публикувани съвместно от германския център за пазарни проучвания Ге еф Ка (GfK) и от Института за маркетингови решения в Нюрнберг, предаде ДПА.

Прогнозният индекс на потребителското доверие за април се покачва до -27,4 пункта през април при -28,8 пункта за март. 

Очакванията на потребителите за състоянието на икономиката на Германия и за нивата на доходите им се подобряват леко през този месец, но покупателните им нагласи остават почти без промяна. 

Корпоративните фалити в Германия нарастват с 22,1 на сто през 2023 г.

Показателят, който отразява нагласите на потребителите за икономиката се повишава с 3,3 пункта през март до ниво от -3,1 пункта. Индикаторът, отчитащ очакванията на потребителите им за техните доходи, прибавя 3,3 пункта до равнище от -1,5 пункта. 

Показателят, отразяващ покупателните нагласи на потребителите, се понижава до -15,3 пункта през март от -15 пункта през февруари. 

Последвайте канала на

Калина Христова
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 15:14

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини