Водещите банки в САЩ представят днес финансовите си отчети за 2023 г.

  • 12 януари 2024 07:25

  • 683
  • 1
Водещите банки в САЩ представят днес финансовите си отчети за 2023 г.
© pixabay

Водещите банки в САЩ - "Джей Пи Морган Чейс" (JPMorgan Chase), "Банк ъв Америка" (Bank of America), "Уелс Фарго" (Wells Fargo) и "Ситигруп" (Citigroup), ще представят днес финансовите си отчети за 2023 г., като се очаква да съобщят за спад на печалбите си за четвъртото тримесечие на годината, информира Ройтерс.

Нетните лихвени доходи на най-големите американски трезори, които отразяват разликата между лихвите, предлагани от тях по депозитите и по кредитите, вероятно са паднали със средно 10 на сто. Причина за тази прогноза са средствата, които банките са провизирали за покриване на потенциално проблемни кредити, както и повишените плащания към притежателите на банкови депозити, посочват анализатори към американската банкова група "Голдман Сакс" (Goldman Sachs).

Румънка открадна пари от няколко банки в САЩ

Печалбите на акция на "Банк ъв Америка" се очаква да намалеят с 23 на сто на годишна база, а тези на  "Ситигруп" и (Morgan Stanley) "Морган Стенли" - съответно с 25 и 17 на сто. Значително по-малък е спадът при "Джей Пи Морган Чейс" и "Голдман Сакс" - 3 и 2 на сто съответно.

Последвайте канала на

Калина Христова
683 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.12 | 11:23

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини