ЕС ще инвестира 45 млрд. евро в Латинска Америка и Карибите

  • 17 юли 2023 13:49

  • 325
  • 0
ЕС ще инвестира 45 млрд. евро в Латинска Америка и Карибите
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е обяви днес готовността на ЕС да насочи 45 милиарда евро инвестиции в Латинска Америка и Карибите.

Европейските инвестиции създават добри работни места в този регион, добави тя при откриването на кръгла маса в рамките на двудневната среща на върха в Брюксел на страните от ЕС и от Общността на латиноамериканските и карибските държави.

Фон дер Лайен посочи, че ЕС осигурява средства в области от финансите до автомобилостроенето, от производството на химически изделия до чистата енергия. По нейните думи може да се направи много повече.

Споделяме общия интерес производството да нараства, местните вериги за създаване на стойност да се развиват и все повече хора да се причисляват към средната класа, добави тя.

Премиерът Николай Денков ще участва в двудневна среща в Брюксел

Фон дер Лайен отчете, че се подготвят над 135 съвместни проекта за производство на чист водород, на съвременни ваксини, за добиване на суровини и подобряване на далекосъобщителните мрежи.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини