Група "Бош" е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро през миналата година

  • 03 февруари 2023 14:42

  • 336
  • 0
Група "Бош" е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро през миналата година
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Група "Бош" е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро през миналата година, съобщава компанията по предварителни данни.

Оборотът е нараснал с около 12 на сто спрямо предходната година или с около 10 на сто след корекция на ефекта от курсовите разлики. EBIT (печалбата преди лихви и данъци) от дейността достигна 3,7 милиарда евро. 

"Предизвикателната 2022 година отново показа, че "Бош" е устойчива на кризи, като същевременно притежава и огромна иновативна сила", заяви д-р Щефан Хартунг, председател на Управителния съвет на "Роберт Бош" (Robert Bosch GmbH), при представянето на предварителните бизнес резултати на компанията. "В изключително трудна среда ние осигуряваме възможности за растеж в световен мащаб с целенасочени инвестиции и разширяване на международното ни присъствие. Искаме да предоставим на хората по целия свят "Техника за живота" и така да дадем значим принос за обществото – от отоплението, щадящо климата, до енергоспестяващите решения и устойчивата мобилност".

Наскоро "Бош" обяви, че през следващите десет години ще инвестира около 950 милиона евро в инженерен и производствен център в Суджоу, Китай. Центърът ще създава специално разработени решения за мобилността и продукти в областта на електрификацията и автоматизацията, които ще обслужват потребностите на местния пазар. Същевременно "Бош" съдейства за повишаване на статута на Европа като високотехнологична локация: "Изключителен пример е разширяването на заводите ни за чипове в Дрезден и Ройтлинген", каза Хартунг. "До 2026 планираме да инвестираме още 3 милиарда евро в бизнеса с полупроводници – това е приносът ни за преодоляване на недостига на чипове в сектора на мобилността". "Бош" ще се фокусира и върху разширяването на бизнеса си в световен мащаб - в Египет, Индия, Мексико, САЩ и Виетнам. 

"Форд" с разочароващи резултати през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Към 31 декември 2022 г. в Група "Бош" работят около 420 300 служители по целия свят. Тe са с около 18 400 души повече в сравнение с предходната година, като увеличението е с около 4 на сто. Броят на служителите в Германия се е увеличил с 2600 души до 133 400. 

Последвайте канала на

Калина Христова
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини