Доларът скочи след като секторът на услугите в САЩ продължава да нараства през ноември

  • 05 декември 2022 22:44

  • 901
  • 2
Доларът скочи след като секторът на услугите в САЩ продължава да нараства през ноември
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Индексът, който измерва условията за развитие на бизнес на компаниите в сектора на услугите в САЩ, към които спадат и фирмите, управляващи банки и ресторанти, се повишава до 56,5 на сто през ноември, което е силен знак, че икономиката на страната продължава да нараства със стабилни темпове, въпреки увеличените лихвени проценти, съобщава  "Маркет уоч", цитиран от БТА.

Докладите на Института за управление на доставките (ISM) са сред първите главни индикатори сред икономическите данни, които се публикуват всеки месец. Те дават първоначална информация за развитието на икономиката и се следят внимателно от анализаторите.

Всяка стойност на индекса над 50 процента е индикатор за растеж на икономиката. Когато той е по-висок от 55 процента, то тогава икономическото развитие се оценява като "изключително". 

Еврото започва седмицата почти без промяна

Моментното състояние на икономиката на САЩ, очертано от индекса, отразяващ сектора на услугите, е много по-позитивно от подобно допитване на Института за управление на доставките, проведено сред представители на промишления сектор. То отчита влошаващи се условия за бизнес в сферата на производството.

Огромният сектор на услугите в САЩ се представя по-добре от промишления. Американците харчат повече за услуги, свързани с пътувания, развлечения и отдих, отколкото за покупката на стоки, като например нови автомобили и компютри, отбелязва "Маркет уоч".

Обменният курс на щатския долар се повиши спрямо еврото, британската лира и йената на фона данните, което поражда спекулации, че Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ може би няма да успее да забави темпа на увеличаване на лихвените проценти, отбелязва Ройтерс.

Към 20:04 ч. българско време 1 долар се разменяше за 0,9528 евро, за 1,2183 британски лири или за 136,64 йени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Емй...

2022.12.06 | 07:00

2
Значи ще мога, да си купя повече неща. Мисля си за нов страпон- вибратор. Ще видят тогава рашистите, какво ще им се случи.
PaulaFox

2022.12.06 | 00:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини