"Стандарт енд Пуърс" вдигна оценката на Варна

  • 05 юли 2012 15:00

  • 1211
  • 2
"Стандарт енд Пуърс" вдигна оценката на Варна
©

Рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс" промени кредитната оценка на Варна от "стабилна" към "положителна", съобщи Стефка Господинова, шеф на общинската финансова дирекция. Тя припомни, че кредитният рейтинг на града е BB.

Според анализаторите във Варна е постигнато много добро изпълнение на бюджета и е повишена събираемостта на приходите от данъци. „Прогнозираният ръст на приходите, съчетано с предпазливата разходна политика, може да засили бюджета на Варна и да подобри неговата ликвидна позиция“, се посочва в аргументите на кредитната агенция.

„Съживяването на икономиката и ангажиментът на властите във Варна за повишаване нивата на данъчните постъпления е добро предзнаменование за българския град и за неговото вече силно оперативно представяне. Вероятното забавяне на изпълнението на програмата за капиталови инвестиции, както и постепенното преминаване от краткосрочно мостово финансиране към дългосрочно може да подобри и ще подобри ликвидната позиция на града“, отчитат още "Стандарт енд Пуърс".

Последвайте канала на

Novini.bg
1211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Оценката хич не е розова

2012.07.09 | 00:06

2
С ББ оценка Варна попада близо до дъното, ама управата е свикнала да се самохвали по комунистически: AAA/AA+/AA/AA-/A+/A/A-/BBB+/BBB/BBB-/BB+/BB/BB-/B+/B/B-
Георги

2012.07.06 | 16:14

1
А защо не сте написали кредитните рейтинги на другите големи градове,че да добием представа къде се намира Варна спрямо останалите. И на дали агенцията се занимава само с 1 град... предполагам че е излезнала със становище за всичките, а вие само Варна та Варна.

Добави коментар

Водещи новини