Китайската централна банка увеличава паричното инжектиране на открития пазар

  • 18 юли 2022 11:05

  • 350
  • 0
Китайската централна банка увеличава паричното инжектиране на открития пазар
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Китайската централна банка увеличи инжектирането на парични средства чрез операции на открития пазар, прекъсвайки 10 дeна от по около 3 милиарда юана (444,61 милиона долара) ежедневно предлагане. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на банката.

Централната банка инжектира 12 милиарда юана чрез седемдневно споразумение за обратно изкупуване на стойност от 2,1 на сто, пише още в изявлението. Заедно с инструмента за краткосрочна ликвидност на стойност 3 милиарда юана, банката инжектира още нетни 9 милиарда юана.

Китай с рекорден търговски излишък през юни

На този фон китайските акции започнаха седмицата с ръстове, след обявеното прилагането на разумна парична политика в подкрепа на реалната икономика от страна на централната банка.

Акциите на финансовите и строителните компании отчетоха печалби, тъй като регулаторите засилиха усилията си за насърчаване на кредитирането на заеми за проекти за недвижими имоти, които са условна собственост. Ходът последва проблемите с бойкотирането от купувачи на жилища на ипотечните плащания по недовършени проекти.

Последвайте канала на

Калина Христова
350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини