Собственици на кафеавтомати скочиха срещу връзването към НАП

  • 22 юни 2012 18:27

  • 1181
  • 6
Собственици на кафеавтомати скочиха срещу връзването към НАП
©

Собственици на кафеавтомати от цялата страна готвят подписка срещу предстоящото им връзване към данъчните. Ако това се случи, броят на машините ще намалее драстично, а качеството на всички напитки, които предлагат автоматите, ще се влоши, казаха собственици с по над 70 устройства, разположени на различни места в областни центрове и по-малки селища, съобщава "Стандарт".

Прогнозите на собствениците са, че ако бъде въведено изискването за връзка с НАП, колегите им от цялата страна ще фалират, обяви Христо Парашкевов от Пазарджик. При това положение ще трябва да монтираме фискални устройства в машините, а вече научихме, че системата се разработва, посочи търговецът. Според прогнозите подобно устройство ще струва между 200 и 500 лева. Ако имаш например 50 апарата, директно фалираш, каза пазарджиклията, който е един от инициаторите на подписката. Според хората от бранша това обаче не е най-важното. Собствениците на кафеавтомати са категорични, че от новите устройства просто няма нужда. И в момента те ползвали касови апарати, а след като извадят стотинките от тях, ги маркират като оборот и записват всичко в касовата книга. Те плащат и данък печалба, когато оборотът надвиши определена сума. Освен това всеки вендинг-апарат имал фискална памет, която му е фабрично заложена, с изключение на най-древните, които никой вече не използва.

Другият проблем, освен връзването с НАП, са таксите при постоянното преместване на апарати. Дори вендинг-машините да се преместят на 10 метра встрани, защото зад него търговският обект или фирма не го иска или просто фалира, трябва да се плащат нови такси, казаха протестиращите апаратни кафеджии.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1181 6

Коментари 6

Добави коментар
Баста от лапачи

2012.06.24 | 17:53

2
Да фалират бре! Аз как всичко си плащам, парите ми излизат на фиш и няма скрито-покрито.
БВА

2012.06.28 | 23:52

6
Абе КРЕТЕН такъв!!! Аз предната година съм внесъл толкова данъци колкото ти неможеш да внесеш за цял живот, а и колко работници храня и гориво(акциз, ддс и 10% печалба) плащам за да се зареждат тези машини. Ей много сте прости ама българина си е просто говедо!!!

2012.06.26 | 08:39

3
Тия от НАП що не сложат на хуя ми едно устройство да гледат колко тека правя?
бобо

2012.06.26 | 08:40

5
Че да се разочароват , а пък ти да се изложиш ли ? Всички трябва да си плащат данъците и сметките ( примерно циганите както не плащат осигуровки а ползват медицински услуги познайте кой плаща и заради тях ? ).
Бичето

2012.06.26 | 08:40

4
Крайно време е частният бизнес да започнат да пълнят държавната хазна , а не само обикновените българи ! Едва ли обаче ГЕРБ залисани да ни пробутват поредният лобизки закон ще криминализират неплащането на заплати,данъци и осигуровки . И да се преустановят прекалено близките контакти и корупционните практики в стил Мишо Бирата !

2012.06.24 | 17:53

1
Аз съм собстевник на магазин отворих преди 2 години купих 2 касови принтери за стойност 2000 лева и преди 5-6 месеца ги изхвърлик защото ме задължиха да имам с антена така за 2 години дадох 4000 лева. Какво тези са по различни от мен аз съм платил и те тряба да платят.

Добави коментар

Водещи новини