Губим 100 млн. от акциз за цигари

  • 09 юни 2012 11:14

  • 1803
  • 3
Губим 100 млн. от акциз за цигари
©

Сто милиона лева акция върху цигарите по-малко се очаква да прибере държавата тази година, пише "Стандарт".

Спадът в приходите е заради въвеждането на пълна забрана за пушене на закрито, каза шефът на Агенция "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната. Тези изводи са направени на база опита на всички останали страни, които са приложили такава мярка.

Последната държава в ЕС, въвела тази марка, е Испания. Там за една година приходите от акциз са спаднали с 33 процента.

Като логично Танов определя това последствие, тъй като дадената мярка цели точно ограничаване на тютюнопушенето като цяло.

В сравнение с предходната година, за петте месеца агенцията е събрала 62 млн. повече приходи, заяви шефът на митниците.

Последвайте канала на

1803 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
eskimos

2014.11.19 | 15:30

2
4oveka ti kazva kakva e malka 4ast ot cenata na 4lenstvoto ni v evrop. s1uz,a ti si prikazvai tvoite ne6ta na volq.ako tolkova d1rji6 da si na negovoto mqsto,prosto si podai molbata,no ne se nadqvai na uspex!
Отговор

2014.11.19 | 15:30

3
Предполагам, че си платен хейтър.Искам да ти кажа,че не е работа на тъп полицай да се занимава с макроикономика, данъци,акцизи ит.н.Не 100, а 1000% съм убеден, че тая голема тиква не си е направила труда даже и закона за митниците да прочете.Иначе нямаше публично да обяснява как щял да закрива гранична митница.Сигурно от ДАНС много им се иска да изземат функциите на свиленградската митница.Да не говорим, че същия обясняваше как щял да пришие свиленградската митница към Плавдив, а тя всъщост още от 1998г е към РМД Пловдив.Тоя тип не познава структурата, която би трябвало да управлява и ръководи!!!
jhfgjerfh

2014.11.19 | 15:29

1
Абе дее....а и ченгето тъпо!!!Правят се на луди.Всеки втори циганин в момента продава контрабандни цигари.Турците в кърджалийско спряха да прадават тютюна на прекупвателните фирми.Бълват качак, който по-късно се препродава по 40-50лв на килограм.Кат гледам 80% от пушачите смучат цигари без бандерол.Преди имахме министър-председател без нито един ден трудов стаж.Сега имаме финансов министър без един ден трудов стаж в България.Кво може да се очаква от подобни "меки китки"!!??.Танов,танооов!Секи път кат си отвориш тъпата зурла се чуват само щуротии.То не беха тъпи телефонни разговори с Б.Б-то, то не беха глупостите ти за закриване на свиленградската митница ми тръгна и акцизната политика да обясняваш.

Добави коментар

Водещи новини