Димитър Манолов: Предлагаме Държавният резерв да може да изкупува електроенергия

  • 22 декември 2021 17:22

  • 1222
  • 3
Димитър Манолов: Предлагаме Държавният резерв да може да изкупува електроенергия
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

В ситуацията с нарастването на цената тока е хубаво целият капацитет на държавата да работи в една посока. Работодателските организации бурно възразиха срещу компенсацията, предложена от правителството. Според тях тя няма да свърши работа. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Нужда от компенсиране имат и ВиК дружествата, болници, училища и др. Цените на водоснабдителните услуги не са актуализирани от 5 години. Вода трябва да има във всеки дом, но ако няма кой да я достави отиваме за никъде. Някои тези дружества са в технически фалит, подчерта той.

Добрев: Днес токът ще струва 1064 лева - 10 пъти повече от очакваната от бизнеса цена

Подкрепа предложи едно решение в извънредната ситуация и трябва да се обмисли промяна закона за Държавния резерв и той да може да изкупува електроенергия, след което да я продава на държавните институции. Това, което ни е позволила ЕК не е в достатъчни граници. Говорим за покриване на нуждите на болници, училища и водоснабдителни предприятия, обясни Манолов.

Мнението му е, че е нормално да сме по-толерантни към новата власт. "Председателят на НСТС трябва да бъде или министърът на труда, или на финансите", подчерта президентът на КТ "Подкрепа". 

Относно забележките на Брюксел по Плана за възстановяване Манолов коментира, че енергийните препоръки не са работа на ЕК. "Нямаме равни условия с никоя държава членка, че да искат от нас същите срокове. Това е пълен абсурд. Единствено казват какво затваряме, но не и какви предприятия ще отворим, категоричен е той. И определи препоръките като ритуално самоубийство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1222 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.23 | 15:11

3
Държавния резерв как точно ще складира електроенергия? Нали това е предназначението на резерва! Или искате да създадете гарантирано изкупуване на тока от вецовете и соларките които от своя страна са собсвеност на мутри и олигарси. Защо държавните иституции да имат нужда от посредник за купуване на ток?
Илф

2021.12.22 | 23:28

2
Вместо да предлагате щуротии по-добре учредете синдикални организации в частните предприятия, в държавните и баба знае. Всеки може да стачкува срещу държавата, ама я да видим срещу чорбаджията....

2021.12.22 | 18:36

1
тури си у джоба тоя ток, да ви тресне

Добави коментар

Водещи новини