Samsung с нов изпълнителен директор

  • 07 юни 2012 20:40

  • 748
  • 0
Samsung с нов изпълнителен директор
©

Корейският гигант Samsung Electronics е с нов главен изпълнителен директор. О Хюн Куон, досегашен ръководител на подразделението за електронни компоненти, ще замени Джи Сунг Чои, като ще запази поста си на зам.-председател на борда на директорите, съобщава Samsung, цитиран от technews.

През последните 6 месеца Куон ръководеше две подразделения на Samsung - за производство на полупроводници и течнокристални дисплеи.

Джи Сунг Чои остава в компанията като член на борда на директорите. Той ще ръководи и отдела за разработка на корпоративни стратегии в Samsung Group, която наброява над 60 бизнес организации.

В Уолт Стрийт Джърнъл пише, че промените в ръководството на компанията са продиктувани от критики на партньори, че Samsung пренебрегва правилата за честна конкуренция на пазара за електронни компоненти, а именно давал важна информация на други свои подразделения, които пускат готова продукция.

Samsung е най-големият производител на флаш памети в света и втори по големина доставчик на полупроводници след Intel. В началото на тази година Samsung стана най-големият производител на телефони и смартфони, а освен това е номер едно и при телевизорите.

Приходите на Samsung за миналата година възлизат на $147 млрд. Това е със 7% повече спрямо 2010 г., а печалбата е около $12 млрд., въпреки че бележи спад спрямо предходната година.
 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
748 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини