Биткойнът достигна нов ценови връх от $63 000

  • 13 април 2021 13:40

  • 488
  • 0
Биткойнът достигна нов ценови връх от $63 000
© Pixabay

Основната дигитална валута Биткойн поскъпна с близо 5% по време на търговията във вторник, достигайки нов рекорден ценови връх малко над 63 000 щатски долара, съобщи БНР.

Това става само ден преди акциите на една от най-големите криптоборси Coinbase да бъдат пуснати за търговия на технологичната фондова борса Nasdaq чрез Първично публично предлагане (ППП или IPO). Решението се счита като голяма победа за защитниците на криптовалутите по света.

Подкрепа за поскъпването на водещата цифрова валута биткойн продължава да оказва нейното все по-голямо приемане като инвестиция (финансов актив) и като средство за плащане.

Криптоплатформата Coinbase получи одобрение за пускане на нейни акции на борсата Nasdaq

Редица големи фирми като банката BNY Mellon, компанията за финансови услуги и разплащания Mastercard Inc и американският производител на електромобили Tesla Inc. са сред тези, които вече са възприели криптовалутите като средство за разплащане или за инвестиция.

Драматичното поскъпване на криптовалутите през последните месеци се движи и от инвеститори, търсещи високодоходни активи на фона на ниските лихвени проценти. Въпреки това, бруталният ценови възход на биткойна, който само пет години по-рано се търгуваше по няколкостотин долара, накара големите инвестиционни банки да предупреждават за спекулативен балон. Няколко мениджъри на фондове, анкетирани от BofA и Deutsche Bank, заявиха, че биткойнът се намира на "балонна" територия и че те очакват негова рязка низходяща корекция.

Последвайте канала на

Novini.bg
488 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини