Бивш финансов министър в мозъчен тръст с известни икономисти

15 февруари 2021 14:51

Бивш финансов министър в мозъчен тръст с известни икономисти
© Булфото (архив)
1651 0

Създават нов мозъчен тръст от известни икономисти. Институтът по икономика и политики към УНСС, начело с бившият финансов министър доцент Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас влиза в сътрудничество с новосъздадената мрежа “Съвет по икономически и публични политики” (СИПП). 

В него са докторантите по финанси, познати от медиите, Владимир Сиркаров и Кузман Илиев, както и икономистите Никола Филипов и Михаил Кръстев - също разпознаваеми коментатори по икономически и политически теми.

Кадър: Нова - Кузман Илиев и Владимир Сиркаров

Целите на новия проект са да дават експертни становища какви мерки ще извадят икономиката ни от кризата, дали правилата, които парламентът кове за бизнеса, са адекватни на новата реалност и създават ли необходимата рамка за развитие.

Колаж: Novini.bg/ Нова телевизия - Никола Филипов и Михаил Кръстев 

Най-важната тема на тези година ще е как да преодолеем бързо и успешно здравната, икономическата и социалната кризи. Кои са работещите мерки и решения от страна на бизнеса и държавата.

Съветът по икономически и публични политики ще предоставя периодични доклади и бюлетини в разнообразни тематични области.

Икономист пред Novini.bg: Политически атаки заплашват финансовата система

Тази инициатива цели и създаването на образователен хъб с иновативни възможности за специализация в областта на икономическата наука и финансите. Академичната дейност ще се преплита с работа с бизнеса и държавните институции, казаха от новия мозъчен тръст.

Novini.bg
1651 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини