Притежател на биткойни не помни паролата си за достъп до 236 млн. долара

Притежател на биткойни не си спомня паролата за достъп до дигиталния си портфейл, в който е „закътал“ 7002 биткойна на обща стойност 236 милиона долара, пише „Ню Йорк таймс“, предаде Бтв.

Програмистът Стефан Томас обяснил пред изданието, че няма абсолютно никакъв спомен как да достъпи дигиталния си портфейл. Остават му едва два опита да въведе точната парола. От „Ню Йорк таймс“ посочват, че това е добро напомняне какво се случва, когато не можем да пазим паролите си добре.

Проблемът със забравянето на пароли за дигитални портфейли е толкова голям, че на пазара вече има компании, които се занимават само с това.

Британският финансов регулатор: Бъдете готови да загубите всичките си пари, ако инвестирате в биткойни

Томас казва, че цялата история изключително е развалила мнението му за децентрализирана валута каквато е биткойнът. По думите му идеята сам да бъдеш банката си трябва да означава точно това – да пропускаш цялата бюрокрация.

 

Коментари

  1. 2021.01.16 | 06:26
    и какъв е проблема ако имам 200 милиона да се съобразя с бюрокрацията и да си тегля парите от банкомат и дори да забравя пина или да ми откраднат картата издават ми нови а ключа който е забравил с 12 цифри няма възстановяване и съответно никакъв достъп а и няма кой да му помогне и ако приключи интернета за кого остават милионите внесени в банката и прехвърлени във виртуалната касичка ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА БЮРОКРАЦИЯТА
  2. 2021.01.14 | 15:09
    вицове всеки ден......
  3. 2021.01.14 | 14:49
    ДА СЕ СВЪРЖЕ С МЕН, ЗА ДА МУ Я КАЖА ! Говоря и английски !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет