Обещание от НАП: С данъчната декларация догодина ползваме и облекчения за ремонти в дома

  • 11 януари 2021 12:51

  • 1085
  • 0
Обещание от НАП: С данъчната декларация догодина ползваме и облекчения за ремонти в дома
© Novini.bg

Миналата година над 90% от гражданите ползваха предварително попълнената декларация или електронно подаване на формулярите. Това каза пред БНР говорителят на Националната агенция за преходите (НАП) Росен Бъчваров.

При данъчните облекчения е запазен целият обем от възможности. Сред тях са данъчните облекчения за дарения, за ипотечни кредити, данъчните облекчения за деца.

"С данъчната декларация догодина ще можем да ползваме и облекчения за извършени ремонти в дома, като допустимите разходи за тези дейности ще се доказват с фактура", уточни пред БНР Бъчваров.

През миналата година не е била отчетена динамика във възстановяването на здравно-осигурителните права спрямо 2019 г. Бъчваров потвърди, че делът на здравноосигурените не се е изменил чувствително.

"Покрай пандемията рязко нарасна делът на онлайн пазаруването, както и на безкасовите разплащания. Обречени сме делът на банковите транзакции и на картовите плащания да расте и облекчението да става все по-популярно. При корпоративните данъци началото на декларирането на данъците тази година е през март", добави още говорителят на НАП.

Междувременно около 3 500 са постъпилите кандидатури по програмата за антикризисни помощи за бизнеса, която бе възложена за администриране от НАП.

НАП започва данъчната кампания за физически лица

"Очакваме всеки момент, в рамките на седмица, максимум десет дни, одобрението на Брюксел, което ще даде възможност за разплащане. В средата на тази година се очаква да заработи изцяло нов портал за електронни услуги на НАП, а скоро - нова интернет страница на агенцията", съобщи още Бъчваров.

Последвайте канала на

Novini.bg
1085 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини