София сваля данъка за такситата

София сваля данъка за такситата от 850 на 300 лв. през 2021 г. Това са се договорили на работна среща председателят на комисията по транспорт към Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера, зам.-председателят Зафир Зарков, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов и представители на таксиметровия бранш.

„Водим диалог от дълго време с представители на таксиметровия бранш и предвид усложнената епидемиологична обстановка, която доведе до спад на пътници и приходи, обмисляме помощ за бранша“, коментира Контрера пред „Монитор“.

Държавата има готовност за финансова подкрепа на таксиметровите превозвачи

Той обясни, че е момента ставката за такситата е между 300 и 1000 лв., а в София налогът е 850 лв. Контрера уточни, че промяната е в съответствие с предложението на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 2021 г. общините да прилагат минималния допустим по Закона за месните данъци и такси данък за таксиметровите превози в размер на 300 лв. годишно.

Контрера обясни, че се очаква транспортното министерство да компенсира общината за намалените приходи от данъка. В Столичната община средно годишно са регистрирани 6000 таксита, като приходите на годишна база са в размер на 5,2 млн. лв.

Докладът за промяната на данъка за такситата предстои да бъде внесен в СОС.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 09:50
    Таксито не градски транспорт моето момче може да си ходиш на работа с градския не с такси Окей
  2. 2020.10.26 | 21:50
    a жълтата мафия ще свали ли цените? не е нормално да ти взимат половиния надник да те карат и връщат от работа. тва да не е лос анджелис софия е една педя.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет