Над $ 20 млрд изгубиха топбогаташи

  • 04 септември 2020 14:50

  • 1426
  • 1
Над $ 20 млрд изгубиха топбогаташи
© Getty (архив)

Четиримата най-богати американски предприемачи в сектора на високите технологии в САЩ са изгубили над 20 милиарда долара за ден, предаде Блумбърг.

Заради вчерашния спад на Уолстрийт създателят на Amazon Джеф Безос е обеднял със сумата от девет милиарда долара. Състоянието на Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, е намаляло с 8,5 млрд, тъй като акциите на Tesla са отбелязали най-големия спад от юни месец насам (6,6 на сто).  

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг се е лишил от 4,2 милиарда долара, а основателят на Microsoft Бил Гейтс е изгубил 2,9 милиарда.

Вчерашната тръжна сесия на фондовите борси в Ню Йорк е била белязана от рязко спадане на ценните книжа. То е било провокирано от агресивни разпродажби на акциите на американските технологични гиганти, чието силно възходящо движение през последните седмици и месеци е било в основата и на общия подем на американските пазари на ценни книжа.

Срив на Уолстрийт след агресивни разпродажби на акции на технологичните гиганти

Съмненията относно по-нататъшни фискални стимули от страна на законодателите във Вашингтон може би са били един от факторите, обезсърчили инвеститорите, имали надежди за постигане на сделка между републиканците и демократите за допълнително облекчаване на американските потребители и на бизнеса и допълнителни средства за инвестиции в акции.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мино

2020.09.04 | 15:23

1
Разкош. Да загубят всичко .

Добави коментар

Водещи новини