Годишната такса за Standard&Poor`s пада с 15 хил. евро

  • 18 април 2012 21:42

  • 779
  • 0
Годишната такса за Standard&Poor`s пада с 15 хил. евро
©

Годишната такса, която България ще плати за наблюдение на рейтинговата агенция Standard&Poor`s до края на 2013 г. пада с 15 хил. евро – от 75 000 на 60 000 евро.

Това съобщиха от правителствената информационна служба, информира "Монитор". Одобрява се и нова ценова листа за присъждане и възстановяване на кредитен рейтинг на суверенни емитенти като част от споразумението, в която таксите при евентуални емисии на средносрочни дългови книжа за нерегулярен емитент на международните капиталови пазари също са по-ниски. Останалите параметри по споразумението не се променят.

Към момента България поддържа договорни отношения с две рейтингови агенции – Moody`s и Standard&Poor`s. Необходимите средства за плащане на таксите за държавни кредитни рейтинги са предвидени в Закона за държавния бюджет за тази година.

По този начин са обезпечени нуждите на страната от кредитни рейтинги, присъдени от международно признати агенции, което е основно условие за осигуряване на достъпа на страната ни до капиталовите пазари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини