Рекорден спад в доходите на казината в Макао през април

  • 01 май 2020 13:44

  • 808
  • 0
Рекорден спад в доходите на казината в Макао през април
© Getty Images/Guliver

Доходите от хазартния бизнес в Макао през април са се свили с почни 97 на сто на годишна основа, предадоха Франс прес и ТАСС.

Този рекорден спад за основния бизнес на специалния административен район на Китай, известен като азиатския Лас Вегас, бе оповестен днес от регулатора на хазартния бизнес.

Властите на Тайван съветват жителите да не пътуват до Хонконг и Макао

През април близо 40-те казина в града са спечелили едва 95 милиона долара, което е с 96,8 на сто по-малко в сравнение със същия месец година по-рано. През февруари загубите им са били 8,78 на сто, а през март - 79,7 на сто.

Бившият португалски анклав Макао е един от най-големите игрални центрове в света. Приходите му са по-големи от отчитаните от американския Лас Вегас. Силният растеж на тази индустрия се дължи на многобройните посетители от континентален Китай, където хазартът е забранен. След избухването на епидемията от новия коронавирус обаче границата между Макао и континенталната част на страната остава затворена.

В Макао са потвърдени 45 случая на COVID-19, но заради епидемиологичната заплаха местните власти през февруари въведоха двуседмична забрана върху дейността на всички казина, което бе безпрецедентна мярка за този сектор.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
808 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини