БСК: Държавата национализира Сребърния фонд

  • 22 март 2012 10:15

  • 1159
  • 2
БСК: Държавата национализира Сребърния фонд
©

Държавата е национализирала дохода от Сребърния фонд и той няма да бъде за пенсионерите, а ще бъде разходван в бюджета.

Това каза пред Радио „Фокус” Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК).

По думите му, парите от фонда са внесени на минимален депозит в Българската народна банка (БНБ), но от своя страна банката е разигравала тези пари, като е купувала държавни книжа, което е можел да прави и самият фонд. Той посочи, че тази доходност е приведена към държавния бюджет. "Имаме една скрита национализация на доходността на фонда и може би целенасочено Управителният съвет на фонда ги е сложил на тази нискодоходна депозитна сметка в националната банка. Това не е прецедент, Законът за „Сребърния фонд” също беше заобиколен, след като се направи държавна компания за приватизационни процедури, така че средствата от приватизацията, които също трябваше да са за този фонд, за пенсионерите, бяха насочени отново към бюджета”, каза Божидар Данев.

Председателят на БСК добави, че ако има виновен за ниската доходност на фонда, то това е самото финансово министерство, което го управлява. Според Данев влагането на средствата от Сребърния фонд в държавни ценни книжа е неефективно и крие опасности. По думите му това означава да спадне държавният резерв, да се повиши риска на страната и да бъде понижен рейтингът й и косвено може да доведе до увеличаване на лихвените проценти. "Това ще доведе до загуба на работни места и опасност за българската икономика", изтъкна Божидар Данев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1159 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
данъкоплатец

2012.03.26 | 19:30

2
Нищо добро не очаква българина, докато позволява да го управляват чифути и гои!
!!!

2012.03.23 | 01:11

1
Заповядайте в най-новата социална мрежа WAZZUB - първата истинска глобална общност, която плаща на своите членове. Моля, кликнете върху следния линк: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0 за да научите повече и при ваше желание да се регистрирате.При положение,че не ви се изписва като линк,просто го копирайте и заредете в браузъра си. Калкулаторът който са сложили от най-новата социална мрежа WAZZUB показва,колко минимално усилие е нужно да направите за една сума, която получават хора с образование и късмет в България, и която вие ще получавате до живот. М Н О Г О В А Ж Н О:===>>> СЛЕД КАТО СЕ РЕГИСТРИРАТЕ,ПОТВЪРДЕТЕ РЕГИСТРАЦИЯТА СИ ОТ ЛИНКА,КОЙТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ИЗПРАТЕН В ПОЩАТА ВИ ОТ WAZZUB.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ,НАКРАЯ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ВСИЧКО,В СМИСЪЛ ВСЕКИ ЕДИН ДОЛАР КОЙТО СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ,КАТО СТЕ ПОКАНИЛИ НЯКОГО. Пример каните 5 човека да се регистрират от вашият линк,те от своя страна поне по още 5-ма,които след като направят същото като вас,и така до 5-то ниво.Резултатът е този,че след стартът на 9 април тази година вие ще получавате близо 4000$ месечно без да правите повече каквото и да е за целта и то до живот.Представете си какъв би бил ефектът,ако се позанимаете доста повече.А при съвсем минимални усилия може да имате и 100-200$ на месец,Вие избирате!!! Не забравяйте няма какво да губите,освен свободното си време. Сещате ли се за някога, за по-полезно и доходоносно прекарано свободно време? Аз лично не. Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=fbaa0cc0

Добави коментар

Водещи новини