Одобриха Кристалина Георгиева за управляващ директор на МВФ. Вижте първите ѝ думи

МВФ избра Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование за свой управляващ директор.

Гласуването има церемониален характер. Българката е кандидат на Европейския съюз, от самото начало има подкрепата на Франция и се ползва с негласно одобрение на Съединените щати.

Георгиева става първият управляващ директор на Фонда от развиваща се икономика и втората жена начело след Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981.

Новият директор поема кормилото на кредитна институция с 1 трилион долара в сложен момент за световната икономика заради търговската война Съединени щати - Китай, ръста на протекционизма и оттеглянето на Вашингтон от редица международни структури.

По време на интервюто Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование е убедила членовете на Изпълнителния съвет, че именно тя е човекът, който може да води институцията в момента, когато световната икономика показва признаци на слабост, а търговската война е в разгара си.

Именно убеждението ѝ, че въпросите трябва да се решават на наднационално ниво и крайният резултат да е в полза на всички държави, е бил силният коз на Георгиева. Повечето западни медии неведнъж отбелязаха, че не просто тя ще бъде втората жена начело на фонда, но и първият ръководител от държава, получила заем от Международния валутен фонд и успяла да излезе от кризата благодарение на него.

"За мен е голяма чест да съм избрана за следващ управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ)", се казва в изявление на Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, разпространено от пресслужбата на Фонда.

"Искам да благодаря на членовете на Фонда в цял свят и на Изпълнителния съвет за получената подкрепа и за оказаното ми доверие.

Нека започна с отбелязването какъв късмет имам, че моята приятелка Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 беше мой предшественик. Нейната визия и водачество са допринесли толкова много за продължаващия успех на фонда.

За мен е привилегия и огромна отговорност да съм начело на тази уникална институция, с впечатляваща история и първокласни служители. Встъпвам в тази роля с твърда вяра в мандата на Фонда. Виждала съм лично в моята страна и в много други страни от колко голямо значение е Фондът за страните в криза и колко е важно да проправим път към стабилността и устойчивия растеж.

Поемам новата си роля ясно осъзнавайки предстоящите големи предизвикателства. Световният икономически растеж продължава да разочарова, търговските напрежения се запазват, а дълговото бреме нараства в много страни. Както скоро ще обсъдим на Годишните срещи, предупредителните сигнали святкат и трябва да сме готови да бъдем подложени на изпитание.

В тази обстановка незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от кризи и да са готови да се справят с икономически спадове. Не бива обаче да губим от поглед дългосрочната си цел - подкрепа за разумни парични, фискални и структурни политики за изграждане на по-силни икономики и подобряване на живота на хората. Това означава, че трябва да се захващаме и с проблеми като неравенствата, климатичните рискове и бързите технологични промени.

За готовността ни да действаме от решаващо значение е опазването на финансовата сила на Фонда, както и подобряването на усилията му за надзор и развитие на капацитета.

В работата с екипа ми моята цел е допълнително да укрепя Фонда, като гарантирам достатъчни ресурси и добро управление, винаги безпристрастен, прогресивен и вслушващ се в нуждите на нашите членове.

Очаквам с нетърпение да работя с всичките ни 189 страни-членки, Изпълнителния съвет и служителите и с всичките ни партньори в следващите години.

Официално започвам работа на 1 октомври, но както виждате, вече съм силно ангажирана с това ново предизвикателство. Благодаря", се казва в изявлението на Георгиева.

Коментари

 1. 2019.09.26 | 14:37

  Светът е ужасно несправедлив! Жалко , че избраха тази алчна комунистическа гербаджийска счетоводителка от УНСС! Не вярвам на алчните европейски дегенерати, кото грабят хората!

 2. 2019.09.26 | 06:23

  да потъне в дън земя.докато този дърт паразит се прави на важен и си взема огромната заплата.,моята баба умря с 200 пенсия.господ да си ги прибере такива охранени търтеи като тази пача от снимката.

 3. 2019.09.25 | 20:40

  БРАВО! БЪЛГАРИЯ Е С КРИСТАЛИНА!

  1. 2019.09.26 | 06:19

   хич не ми дреме за нея.нейната кошница е изплетена отдавна.да върви на майната си.

  2. 2019.09.25 | 20:44

   напиши и влог

 4. 2019.09.25 | 23:01

  На ВСИЧКИ ни е ясно ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ПРЕСТАНЕТЕ ДОЛНИ КОМОНИСТИ И ТЪПИ СЕЛЯНИ ОМРАЗВА ЕДНО И САЩО ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКОООООО АМА ВСИЧКООООО ДА НЯМА ПАРИ ДЪРЖАВАТА МИЛИАРДИ И ТО МНОГО МИЛИАРДИ БКП БСП ПРЕЗНАЙТЕ СИ ГРЕХОВЕТЕ ТА ДА ВИ СЕ ПРОСТЯТ ДОЛНИ ЖИВОТНИ СТЕ ВИЕ .... ПРОЧЕТЕТЕ БИБЛИАТА МАЛКО ДА СЕ НАУЧЕТЕ НА НЕЩО ПОЧТЕНО МОРАЛ ВИЕ НЯМАТЕ ДУШИ ДЯВОЛИ МРАСНИ.....СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ И НА ИСТЕНА ВСИЧКИ 240 КИНЕФА ОТ ПАРЛАМЕНТА ЗАРАБОТЕТЕ ЗА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ ЩЕ Е НА ВЛАС АКО ВСИЧКИ ВИЕ СИ ГЛЕДАТЕ СЪВЕСТНО РАБОТАТА АНЕ ДА СЕ БОРЕТЕ НОН СТОП КОЙ ДА ОПРАВЛИАВА И ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО ИСКА И ПАК НЕ НА НАЧЕНА НАЙ ДОЛНОТП Е ТОВА ПРИМЕРА Е КОРНЕЛИА НЯМА ПРОСТИ ХОРА ВЕЧЕ ИМА ОЩЕ МАЛКО И ТЕ СА ЕЛЕКТОРАТА ВАШИА НА БСП СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА СЕ ПРЕЗНАЕТЕ ЗА НАЙ ВИНОВНИТЕ ЗА ДЪРЖАВНАТА КАТАСТРОФА И ДА СЕ ЗАБРАВИ ВСИЧКО И ДА СЕ РАБОТИ ЗА НАРОДААААА И САМО НАРОДААА А НЕ ЗА ВАССИ КАКТО ДО ДЕН ДНЕШЕН И САМО ТОГАВА НЯМА ДА БЪЛВАТЕ ЗМИИ И ВЪШКИЙ А ЩЕ СЕ НАПЪНИТЕ ЦЕЛИЯ ПАРЛАМЕНТ В ИМЕТО НА УМИРАЩИЯ НАРОД И ИСЧЕЗВАЩАТА БГ

  1. 2019.09.25 | 23:17

   ИСКА СЕ КРАЙ НА НА ВСИЧКО СТАРО НОВО ЕВОЛИРАНЕ ГОСПОДА ПОЛЕТИЦИИИ СПРЕТЕ СКАНДАЛИ И ПРОСТОТИ И САМО ТОВА НЕ ВАРВИ ВЕЧЕ ИЗМРЯХА ГЕНЕРАЦИЙТЕ КОИТО ВЯРВАХА ДА ПРОСТОТИИ И ЛЪЖЕ ВРЕМЕЕЕЕЕЕЕ И ТО НЯМА ВРЕМЕЕЕЕЕ ЗА ВАС ПОСЛЕДЕН ШАНС ЧЕРВЕНИ ДОЛНИЦИ И ВСИЧКИ ДРУГИ БЕЗ ИСКЛУЧЕНИЕ ИЗЧЕРПАСЕ ВЕЧЕ ВСИЧКОТО ТЪРПЕНИЕ РОДИТЕЛИТЕ НИ МРЪТ С ПО 260 ЛВ ПЕНСИЙ ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТЕЛИ ЗА КОМОНИЗМА КОЙТО ИГРАЕ НЕВИНЕН сраммммм и позоррррр .....за последен път пиша коментар и ще чета ФРАЗОМЕТЕ СЕ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ПОЛЕТИЦИ ...... И НАРОДЕ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ МЕСТА НЯМА ЗА НЕГРАМОТНИ ХОРААААА КАКТО Е СЕГА ИЗИСКВАНЕ ТРЯБВА ДА ИМА С ВИШЕ И СПЕЦИАЛИСТИ АНЕ АПАШИИИИИИ

 5. 2019.09.25 | 23:07

  Жалко!

 6. 2019.09.25 | 22:56

  НИКОГА БСП НЯМА ДА ИМА ЧОВЕК КАТО КРИСТЕЛИНА!!

 7. 2019.09.25 | 21:54

  Малиии, сега като потекат едни ми ти пари към България, пенсионерите ще взимат тройния размер на сегашните си пенсии.

  1. 2019.09.25 | 22:49

   ще потекат пари но към на майка ти ,работливата ,комунистическа п,ка

 8. 2019.09.25 | 20:37

  Сталинка се казва. И г*зът и е червен.

  1. 2019.09.25 | 22:48

   Това за Сталинка отдавна мина, като партенка на руските парцали. Троловете си взеха парите. ти просто си тяхна жертва.

 9. 2019.09.25 | 22:20

  “но и първият ръководител от държава, получила заем от Международния валутен фонд и успяла да излезе от кризата благодарение на него.”
  Някой да помни кога България излезе от тая криза?
  А да, като труп може :)

  1. 2019.09.25 | 22:46

   И излязохме от кризата на БСП по времето на Виденов. 1 долар=4000лв. Що хора си загубиха парите, идея си нямаш. И то само за три месеца. Сега 1 долар = 1.72лв.

 10. 2019.09.25 | 22:38

  Тая герберска твар не се наяде на пари

  1. 2019.09.25 | 22:43

   На руските продажници всяко признание на БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПА им пречи да си заработват рублите. Гладен ще останеш.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет