Обявиха ликвидацията на "Застрахователна компания Олимпик - клон България"

  • 23 август 2019 14:54

  • 521
  • 0
Обявиха ликвидацията на "Застрахователна компания Олимпик - клон България"
©

Решението за откриване на производство по ликвидация на "Olympic Insurance Co. Ltd" - кипърското дружество, което извършваше дейност на територията на България чрез "Застрахователна компания Олимпик - клон България", е публикувано в официалния вестник на Република Кипър. Това съобщиха днес от Комисията за финансов надзор.

Комисията за финансов надзор се ангажира да поддържа активна комуникация с Кипърския надзор, за да може да съдейства за разрешаване на възникващите въпроси, относно защитата на засегнатите лица в България. Това включва и своевременното публично оповестяване на всяка важна информация, свързана с действията, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначените ликвидатори на "Olympic Insurance Co. Ltd" предприемат, както и произтичащите от това последствия за българските граждани, кредитори на застрахователното дружество.

От КФН допълват, че от името на председателя на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов миналата седмица е било изпратено писмо до кипърския надзорен орган, отговорен за застраховането, с копие до Министерство на финансите на Република Кипър и до българския посланик в Република Кипър. В писмото се поставят въпроси, които засягат интереса и правата на българските потребители - какъв ще бъде срокът, в който съгласно кипърското право лицата, които имат претенции трябва да ги предявят пред ликвидаторите; как ще бъдат обработвани претенциите по-нататък и в частност как ще бъдат информирани кредиторите дали техните претенции са били приети или оспорени от ликвидаторите; каква правна защита е налице за кредитор в случай че ликвидаторите оспорят претенцията му и др.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини