Хърсев: По - ниското ДДС ще се усети за две - три седмици от хората

  • 12 март 2012 09:17

  • 1161
  • 1
Хърсев: По - ниското ДДС ще се усети за две - три седмици от хората
©

Ако се намали ДДС, до 2-3 седмици след това хората ще го усетят, каза в „Здравей, България" по Нова телевизия финансистът Емил Хърсев.

"Идеята на финансовия министър е като дългосрочните прогнози за времето. След това те не се сбъдват, а хората ги забравят", заяви икономистът Чавдар Николов по повод предложението на Симеон Дянков ДДС да бъде свален първо с 1% - от 20 на 19, а след това с още 1%.

"Много съм скептичен дали това ще се случи. Симеон Дянков е малко скаран с макро числата", коментира Николов.

Според финансиста Емил Хърсев, е хубаво да има оптимистични прогнози – така се излиза от депресивния период на икономически спад. "Приемам идеята за намаляване на ДДС", подчерта финансистът.

По думите му обаче намаляването на данъка трябва да стане много плавно. "Когато се намали този данък, първоначално много рязко спадат постъпленията в хазната", аргументира се Хърсев.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1161 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър Петров

2012.03.15 | 18:43

1
Може би вече сте чули за новата интернет сензация - Wazzub. За по-малко от два месеца сайта събра над 3 милиона потребителя и бройката им се увеличава заплашително бързо. Чудите се защо? Отговорът е много прост. Този вид изкарване на пари е нов, въвежда се за пръв път на интернет пазара. Компании като Google и Facebook изкарват милиарди, защото ние използваме техните услуги.Регистрирайте се сега за да имате големия шанс да изкравате пари всеки месец до края на живота си,ето и линка чрез който да се регистрирате http://signup.wazzub.info/?lrRef=779ba8a5

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини