НАП очакват рекордни харчове по Коледа и Нова годинa

Харчим над 2 милиарда лева за празниците, показват данните на Националната агенция за приходите, предава Нова Телевизия.

Тази година се очаква рекордът да бъде подобрен. Според икономистите пикът на пазаруването се очаква да е на 23 и 24 декември.

Средно в най-натоварените дни ще извадим от джоба си 250 млн. лв. на ден. Всеки трети българин е заделил около 200 лв., а 7% от хората могат да отделят до 50 лв.

Тази година експерти очакват рекордната сума от 2 милиарда лева да похарчим само за Коледа. В сметката влизат парите, които отделяме за подаръци, пътувания и празничната трапеза.

Много от хората не се замислят толкова сериозно и пазаруват спонтанно - на принципа на Коледа всичко ни трябва. При електронната търговия се оказва, че електрониката е заменена от модата.

Така клик след клик и магазин след магазин общата сметка на българина набъбва до 2 милиарда лева. Става дума само за парите, похарчени у нас, без да се включват платените предварително резервации или екскурзии в чужбина.

Основната част от парите за Коледа са спестени, но за поредна година много от хората ще търсят и кредити. Експертите съветват да теглите малки суми за кратък период.

Коментари

 1. 2018.12.24 | 05:39

  Защо комунягатата другарката Цвета Караянчева не се бръкне и ощастливи някой старец или старица.В нейният край ги има даже и в излишък.Казва че и е било трудно.Има начин да си реши проблема,ами да се върне в цеха който е командарила.Ако разбира се не го е продала за скрап.Как и комуниста Бойко Борисов е решил да ни дари на Ердоган.

  1. 2018.12.26 | 19:09

   И тия двамата какво са приватизирали, че да ти дават на теб пари, а мързеливецо червени?

 2. 2018.12.24 | 05:31

  Харчим незнам колко си на ден е и какво от това,защо не кажете кой харчи.Аз похарчих точно 55 кинта за Коледа и се надявам да ми остане и за Нова година е сигурно ще трябва да докупя още нещо е аз не съм от тези които са получили по 40 кирливи лева и не се чудя дали да си купя кисело мляко,хляб ако стигне или лекарства.

  1. 2018.12.26 | 19:07

   Що казваш на бялото черно бре, червен недоклатен трол? Не виждаш ли, че молове, вериги и магазини са претъпкани от купувачи? Чака се дълго на опашка! Малее, колко си нагъл!

 3. 2018.12.26 | 12:48

  Sasho Jordanov,я пак умножи 7 000 000 по 200лв и виж колко се получава.Да не се връщаме в трети клас...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет