5% отстъпка за данъците, ако ги платим до 10-ти февруари

  • 31 януари 2012 11:29

  • 1186
  • 0
5% отстъпка за данъците, ако ги платим до 10-ти февруари
© Булфото

На 10 февруари изтича срокът, в който физическите лица могат да платят дължимия данък за довнасяне по годишната си декларация с отстъпка от 5%, припомнят от НАП.

От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден. Отстъпката от данъка за довнасяне обаче може да се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 г.

Най-често задължение да внасят авансово подоходен данък имат наемодателите, които по закон са длъжни да правят тримесечни вноски.

Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. За улеснение на клиентите на НАП в повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. За плащане на данък върху доходите от физическо лице при превод от банково гише в офис на НАП не се събират такси.

Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банковите сметки на НАП. За физическите лица това е сметката на дирекцията по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, входящия номер на документа, по който се плаща, като задължително се посочва и периодът, за който се отнася плащането.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП се намират в рубриката „Плащане" на интернет страницата на агенцията

Последвайте канала на

1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини