КЗК наложи санкции на ЕВН и ЧЕЗ

  • 21 декември 2017 14:21

  • 1876
  • 1
КЗК наложи санкции на ЕВН и ЧЕЗ
©

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкции за извършени нарушения по чл.21 от ЗЗК на разпределителните и снабдителните предприятия от икономическите групи ЕВН и ЧЕЗ, съобщиха от пресцентъра на КЗК.

Комисията е установила, че във всяка от икономическите групи  предприятията прилагат обща стратегия и практики, с които дискриминират независимите търговци извън съответните групи и ограничават търговията с електрическа енергия по свободно договорени цени. Поведението на дружествата се проявява във връзка с преминаването на стопански потребители от доставка по регулирани към доставка по свободно договорени цени и може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазара на търговия с електроенергия по свободно договорени цени и да засегне интересите на потребителите.

Решенията могат да бъдат обжалвани от страните и всяко трето лице, което има правен интерес, в 14-дневен срок, който започва да тече от съобщаването им по реда на АПК, а за третите лица – от публикуването в електронния регистър на Комисията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1876 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.12.30 | 00:31

1
ДРЪН-ДРЪН - ЯРИНА. КОЙ НАЛАГА САНКЦИИ НА СПОНСОРИТЕ СИ?

Добави коментар

Водещи новини