Муравей Радев: С предлагането на алтернативен бюджет БСП могат само да развеселят публиката

  • 23 октомври 2017 08:07

  • 3897
  • 5
Муравей Радев: С предлагането на алтернативен бюджет БСП могат само да развеселят публиката
© БТВ

Бюджет 2018 ще е един спокоен бюджет - стандартен, рутинен. Тази година приключва много добре спрямо заложените параметри. Този бюджет ще даде спокойствие, стабилност и възможности за икономическо развитие на държавата. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият министър на финансите Муравей Радев.

По думите му с предлагането на алтернативен бюджет БСП могат само да развеселят публиката. Целта тук е популизъм. По закон бюджетът се внася от мнозинството, това е инструмент на управление, не е на опозицията, подчерта Радев.

Според бившия финансов министър цялата ни публична сфера е раздута безумно и не е ефективна. Пилеят се парите на данъкоплатеца по един безобразен начин. Добре е заплатите на учителите да се увеличат двойно, но ще се увеличи ли качеството на техния продукт – аз съм сигурен, че няма. Не се търси връзка между пари и резултат. 60% от учениците излизат от училищата функционално неграмотни. Трябва да се даде едно задание на образователната система преди увеличението на заплатите – какво качество да има на изхода, категоричен е Муравей Радев.

510 лв. мининална заплата няма да е добре за бизнеса. Трябва да се изработи формула, по която да се определя размера на минималната заплата всяка година и тогава няма да има спорове между работодатели и синдикати, заяви още бившият министър на финансите.

По думите му увеличението на минималните осигурителни прагове е репресия срещу бизнеса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3897 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Евгени Николов

2017.11.10 | 13:31

5
Ни е птица, ни славЕй,чурулика МуравЕй...

2017.11.10 | 13:31

4
АЗ СЪМ МУРАВЕЙЧО КРАДЕВ ..БИВШ МИНИСТЪР И ГОЛЯМ КРАДЕЦ ..С ИВАНЧО И ЕВАХМЕ МАМАТА НА БЪЛГАРИЯ И НА ТРУДОВИТЕ ХОРА..ТАКА ,ЧЕ ПО-ДОБРЕ НА МЕ СЛУШАЙТЕ ,А МЕ ГЛЕДАЙТЕ В РЪЦЕТЕ ...ОП И ЗАВОДА ИЗЧЕЗНА ..ФОКУСНИК ,А...
КОЧО И БОЧО

2017.11.10 | 13:31

3
Добре каментираш бюджета муравеичо ,добри съвети даваш,имаш добро мнение ,съветваш а къде са ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТА .ВИЕ С ИВАН КОСТОВ ГИ НАМАЛИХТА ДРАСТИЧНО .кАКВО МИСЛИШ ЗА ТЯХ ДА ИМ СЪВАТ КАК ДА ИЗКАРАТ МЕСЕЦА С 200 ЛВ.
Румен

2017.11.10 | 13:31

2
Твоите бюджети разплакваха публиката.

2017.11.10 | 13:31

1
Регресия е че пак ти дадоха трибуна, да ръсиш глупости,седесарска измет.

Добави коментар

Водещи новини