Столична община погва малките длъжници

  • 15 януари 2012 19:04

  • 2475
  • 1
Столична община погва малките длъжници
© Интернет

През тази година Столичната община ще се насочи към събирането на неплатените данъци от по-малките й длъжници, посочи заместник-кметът Дончо Барбалов по време на представянето на отчета за изпълнението на бюджета през 2011 година.

По думите му работата по събирането на старите задължения през миналата година е дала добри резултати, като от големи длъжници са събрани неплатени в срок 30,8 млн. лв. от данъци и 64,7 млн. лв. от таксата за битови отпадъци.

От започналите 83 ревизии на длъжници са приключили 66, а 178 длъжници на общината са дадени на съдебен изпълнител за принудително събиране на дължимите суми.

Сега ще бъдат започнати проверки за задълженията на юридически лица - по над 50 хиляди лева, и по над хиляда лева - на граждани, като първо ще им се напомни чрез писма.

Сред длъжниците на общината в момента, освен Софийският университет, магазини "Европа", са и други частни  фирми, сред които и "София аутлет център".

Общината отчита с четири процента по-голямо изпълнение на собствените й приходи в сравнение с 2010 г., посочи Барбалов.

Събраните суми от данъчни и неданъчни приходи са над 513 млн.лв. Увеличението от близо 40 млн. лв. при собствените приходи е от имуществените данъци, обясни Барбалов.

За миналата година е постигната оптимизацията на разходите на общината, като те са 475 млн. лв. до края на ноември, при 566 млн. лв. - за същия период на миналата година.

Сред разходите най-голямо е увеличението на тези в сектора "Отбрана и сигурност", но това е заради изгражданото видеонаблюдение.

Към края на декември общината дължи около 21 млн. лв. на доставчици на услуги и за дейности към нея, което е по-малко от задължението, с което общината приключи 2010 година.

Последвайте канала на

2475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.01.21 | 22:52

1
А така наслагайте повече за да има кьде безработните да има кьде да безделничат. А кога ще заделите пари за работни места за да не ровят народа по кофите за боклук щото вече се забелязват и бьлгари да го правят и то работоспособни.

Добави коментар

Водещи новини