НАП започва ежедневни проверки по Черноморието

  • 07 юни 2017 10:05

  • 3922
  • 0
НАП започва ежедневни проверки по Черноморието
© Булфото (архив)

Ежедневни проверки започва НАП - Варна . Целта е да се минимизират нивата на риск от неспазване на данъчното и осигурително законодателство и противодействие на опитите за извършване на данъчните и осигурителни измами. Акциите ще продължат през целия летен туристически сезон.

Освен големите хотели, разположени по Северното Черноморие, данъчните ще проверяват и малките обекти за настаняване на туристи, като целта е да се осветли максимално отчитането на нощувките през активния сезон. Данни за броя на гостите и реализираните нощувки в големите хотели НАП ще получава директно от туроператорските фирми по електронен път.

Проверките ще включват и сигнали на граждани и институции за нарушения на данъчното и осигурителното законодателство, включително и за неиздаване на фискални касови бележки. При установяване на не издаване на касови бележки, касов апарат без изградена дистанционна връзка с приходната агенция или липса на фискално устройство, обектите на търговците ще бъдат запечатвани за срок до 30 дни.

От началото на годината тази крайна мярка е приложена спрямо 190 обекта от обхвата на териториалната дирекция, съобщават от НАП – Варна.

Със започването на активния летен сезон в курортите Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Албена ще бъдат изградени КПП, като на тях служителите от „Фискален контрол“ ще осъществяват денонощен контрол на движението на рискови стоки като алкохол, цигари и др.

През изминалата година само за 3 месеца доставчиците на курортните комплекси са внесли в бюджета 71 млн. лв. повече спрямо предходната година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3922 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини