Френски банки бягат от страната

  • 10 януари 2012 09:30

  • 1118
  • 0
Френски банки бягат от страната
© gettyimages

Банките във Франция може да бъдат принудени да преместят по-голямата част от операциите си зад граница, пише РИА Новости.

Финансовите институции разглеждат този вариант, ако Париж реши за едностранно въвеждане на данък върху финансовите транзакции. Това се посочва в изявление на Федерацията на банките във Франция. От организацията посочват, че данъкът е неефективен и непродуктивен и се предупреждава, че той може да попречи на френската икономика.
"Данъкът ще доведе до увеличаване на стойността на финансовите операции. Това може да накара доставчиците на подобни операции да преместят по-голямата част от тях от Париж в други финансови центрове”, отбелязват от Федерацията на банките във Франция.

По време на срещата си с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в понеделник президентът Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в заяви, че Франция планира да въведе данък върху финансовите транзакции, за да даде пример на останалите страни от Европейския съюз.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1118 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини