Пламен Димитров: Бюджет 2017 не е добър

  • 01 декември 2016 16:47

  • 2031
  • 0
Пламен Димитров: Бюджет 2017 не е добър
© Булфото

За държавата е по-добре да има бюджет. Въпреки, че разчетите за 2017 година не са добри, Бюджет 2016 беше по-лош, коментира във Велико Търново президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той посочи заложените по-големи разходи с 3.6 милиарда лв. и очакваните по-високи приходи с 2.25 милиарда лв.

Президентът на КНСБ заяви, че това е единственият възможен в момента бюджет, по който очаква корекции още в първите дни на новото правителство. "Ние искахме още 100 милиона лв. в четири области и те ще бъдат предмет на актуализация веднага след изборите", прогнозира Пламен Димитров.

Той изброи социалните заведения, където работят 15 500 души при средна заплата до 520 лв., ученическото и детско здравеопазване, за което били нужни 20 млн. лева за 20% увеличение на възнагражденията, науката и БАН и минималното обезщетение за безработица, което касае 30 000 души и е замразено от 8 години.

"Очаквам радикални действия от науката, но и в ученическото и детско здравеопазване има натрупана голяма горчилка, в сферата на сигурността има очевидни вълнения. Още в първите дни на новото правителство хората ще поставят остро тези въпроси", прогнозира президентът на КНСБ.

Пламен Димитров се обяви за цялостна ревизия на данъчната политика и търсене на нова по-справедлива философия. Според него при цялостно прекрояване на данъчната система е възможно ДДС да бъде намалено с до 2%.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2031 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини