Забравете за Черния петък. Тази жена не харчи пари цяла година

  • 25 ноември 2016 18:24

  • 6702
  • 1
Забравете за Черния петък. Тази жена не харчи пари цяла година
© gettyimages (архив)

Мишел МакГа е журналист, който пише за лични финанси. От Лондон е и почти завърши своя план в продължение на година да не пазарува. Като резултат е извела няколко интересни урока.

Преди почти година Мишел приема предизвикателството „да не купува нищо“. 32-годишната журналистка, която активно пише за лични финанси, осъзнава, че самата тя има проблем с управлението на парите си. Тя признава, че има този навик да харчи постоянно пари – по малко там, по малко тук и накрая ресурсите й се изчерпват. Докато в един момент Мишел МакГа не се вдъхновява от Деня на некупуването - това е инициатива, която постепенно набира голяма популярност, в противовес на Черния петък. Журналистката обаче решава да продължи начинанието си, „прехвърляйки“ еднодневното предизвикателство върху цяла година.

Официалният старт на предизвикатеството „Не купувай нищо цяла година“ бе на 27 ноември 2015 г. Ето какви са основните правила, по които е живяла досега. Тя ги публикува в The Guardian миналата есен:

Това означава никакво хранене навън, никакво кино, никаква ваканция, никакви забавления срещу заплащане, посещаване на барове, никакви нови дрехи, кафе – и т.н. Означава също така, че няма да може да купува билети за влак или автобус и ще се доверява само на колелото си, за да стигне от точка А до точка Б. Не бива да залага на помощта на приятели и роднини, за да плащат всяко от забранените дотук неща. Става дума за година без харчене.

Още по темата прочети тук.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
6702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пенка

2016.11.28 | 15:17

1
В българия това е цял животхаха

Добави коментар

Водещи новини