Едва 10% от спестяванията си сме инвестирали в акции, облигации, пенсионни и взаимни фондове

  • 03 юни 2016 11:19

  • 1213
  • 0
Едва 10% от спестяванията си сме инвестирали в акции, облигации, пенсионни и взаимни фондове
© novini.bg

Под 10 на сто от спестяванията си българите инвестират в акции, облигации, пенсионни и взаимни фондове. Това сочат данните на банки и небанкови институции. За сравнение при европейците делът на тези инвестиции като част от спестяванията им надхвърля 30 на сто, като се наблюдава засилен интерес към вложенията в акции.

За да стимулират активността на индивидуалните инвеститори в България, БФБ-София и Централен депозитар организират за втора година "Ден за акции". Целта на инициативата е подобряване на инвестиционната култура и увеличаване на знанието за капиталовите инструменти в страната ни. 15 инвестиционни посредници участват в "Деня за акции", който ще е на 8 юни.

В "Деня за акции" всички индивидуални инвеститори /физически лица/, директни клиенти на български инвестиционни посредници, ще могат да купят или продадат акции от Основен пазар на БФБ-София без такси и комисиони към Борсата, Депозитаря и участващ в инициативата инвестиционен посредник.

Специалната възможност ще важи при до 15 изпълнени поръчки на физическо лице с не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

Всички инвестиционни посредници, които партнират на БФБ-София и Централен депозитар, в "Деня за акции" няма да таксуват своите клиенти - физически лица, чиито сделки отговарят на посочените условия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини