Как да кандидатствате за работа в сфера, в която нямате опит

  • 23 март 2016 14:41

  • 2528
  • 1
Как да кандидатствате за работа в сфера, в която нямате опит
© GettyImages

Поредният ден, в който отваряте сайтовете за обяви за работа и търсите нещо подходящо. А, ето я и нея: мечтаната позиция. Преди да ви залее ентусиазмът докрай, виждате изискванията. На пръв поглед, като се има предвид образованието и опита ви, позицията изглежда недостижима.

Преди да се откажете, трябва да знаете, че това не е краят. Както и още нещо: понякога трябва да се прави разлика между това да си неквалифициран за работата и да разполагаш с умения, които могат да бъдат трансферирани. Ето как някой, които иска да промени кариерния си път, може да направи ясно разграничение между двете:

Стъпка 1: Преразгледайте своите "сурови материали" в CV-то

Малко хора оценяват какво точно са постигнали през кариерното си развитие. Те започват да описват опита, уменията, отличия и препоръки. Излезте извън границите на стандартното резюме! Какво добро могат да кажат за вас предишните ви работодатели и колеги? А какво ще кажат приятелите, менторите и професорите? Кой друг мисли, че сте отличен професионалист и защо? Как допринесохте за постигането на резултати в миналото?

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2528 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.03.24 | 12:06

1
СЪС ННЕОБХОДИМАТА ПРОТЕКЦИЯ В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ КАНДИДАТСТВА НА ВСЯКЪДЕ.БЕЗ НУЖНИТЕ УМЕНИЯ ЗНАНИЯ.СЪС ВРЪЗКИ ДОРИ И ПРЕМИЕР МОЖЕ ДА СТАНЕШ.САМО ТРАБВА ДА СЛУШКАШ ГОСПОДАРИТЕ СИ

Добави коментар

Водещи новини