Държавата поема осигуровките на чуждестранните инвеститори

  • 22 ноември 2011 07:23

  • 1215
  • 1
Държавата поема осигуровките на чуждестранните инвеститори
©

Държавата може да поеме част от осигуровките, които чуждите компании внасят за наетите си служители в България. Това обсъжда правителството като мярка, с която може да привлече чуждестранния инвеститорски интерес към страната.

Ако идеята бъде одобрена, ще бъде вписана в закона за инвестициите, обяви шефът на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов. Според него парите за заплати и осигуровки обикновено са най-големите разходи за бизнеса. Заради това една от идеите предвижда по някакъв начин да се покриват част от тези харчове, коментира Стефанов, но предупреди, че все още идеята не е детайлно обсъждана.

Той коментира още, че някои държави плащат фиксирана сума за всяко ново работно място. Подобна практика била често цитирана от фирми, които търсят място за инвестиции в региона, пише "Монитор". Рискът при подобен механизъм е, че компанията може да обещае да разкрие 1000 работни места, а след това те да са само 500 и да работят едва една година, предупреди той.

Ние искаме по някакъв начин да се плаща само за извършена работа  и единият от вариантите е накрая на годината за известен период от време да се приспадат част от разходите за осигуровки, обясни Стефанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1215 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.11.22 | 08:01

1
triabva da sa lydi da investirat v tapota darjava balgaria,ako go napraviat shte e nikoia dalavera kato da rechen globyl ,ches i tk natatak .

Добави коментар

Водещи новини