Горанов: Години наред умни хора са работили наобратно, срещу КТБ, за да не можем после да върнем пар

  • 26 февруари 2016 12:49

  • 2117
  • 1
Горанов: Години наред умни хора са работили наобратно, срещу КТБ, за да не можем после да върнем пар
© Булфото

Не пестим нито време, нито средства, за да водим тежките и сложни съдебни дела, които са свързани с възстановяването на имуществото на КТБ. Години наред хора са работили наобратно – умни хора, но са работили срещу банката, за да не можем да съберем и да възстановим парите.

Това обяви от трибуната в парламента финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в отговор на въпрос от народни представители относно заема, отпуснат на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, за изплащането на гарантираните депозити на вложителите в "Корпоративна търговска банка" АД, както и относно възстановяването на получения заем.

Общата сума на усвоените средства от държавния заем, отпуснат на Фонда е 1 милиард и 675 милиона, обясни Горанов.

Средствата са усвоени на траншове и за използване на гарантираните влогове в КТБ, допълни той.

По думите на министъра Фондът упражнява своите правомощия в зависимост от етапа, в който се намира производството по несъстоятелност.

За тази и за следващата фази за развиване на процесите по банковата несъстоятелност на КТБ всеки може да се информира от ежеседмичните бюлетини на синдика, посочи Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва.

Фондът разполага и с други типове средства, поясни финансист номер 1. Предприети са действия и са на много напреднал етап преговори за издаване на гаранция, в които Фондът да си осигури финансиране от външни източници.

Депутатът от БСП Жельо Бойчев, които беше един от депутатите задали въпроса си, обаче остана недоволен от отговора, подчертавайки, че хората се интересуват как тези пари ще им бъдат върнати, а не дали Фондът разполага и с друг тип източници на финансиране.

„Заемът от фонда за гарантиране на влоговете към държавата ще бъде върнат“, отсече на това Горанов.

Последвайте канала на

2117 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Веселин Василев

2016.02.26 | 17:13

1
Умните - ясно - а къде са не умните.

Добави коментар

Водещи новини