Peugeot съкращава 5000 позиции във Франция

  • 16 ноември 2011 18:11

  • 1010
  • 0
Peugeot съкращава 5000 позиции във Франция
©

Френската компания PSA Peugeot Citroen смята да съкрати 5000 работни места във Франция, съобщи официален представител на профсъюзната организация CGT. Това означава, че съкращенията ще са повече от обявените по-рано данни, коментира Ройтерс. 

Жан-Пиер Мерсие, профсъюзен представител във фабриката на Peugeot в Seine-Saint Denis обяви, че ще бъдат съкратени 1900 места във френското производство и още 3100 позиции в продажби, IT и развойна дейност.

"Международното развитие на групата не може да бъде осъществено с орязване на работните ни места, като се има предвид, че ние създаваме богатсвото на компанията", каза Мерсие. 

Стотици протестиращи бяха отвън по време на срещата, която се състоя в централата на Peugeot  в Париж.   

Oт компанията отказаха коментар по въпроса.

Преди това производителят на автомобили бе обявил, че няма да бъдат уволнени никакви работници във Франция. Миналия месец компанията издаде предупреждение, че основният й бизнес едва ще излезе на нулата тази година и обяви 6 000 уволнения в европейските си поделения, от които 1 000 в производство, 2 500 подизпълнителски позиции и остналите 2 500 от продажби, маркетинг, IT и развойна дейност. 

Кандидатът за президент от Лявата партия Жан-Люк Меленшон излезе с изявление, в което обвини агенциите за кредитни рейтинги за решението и отбеляза, че Moody's е намалила кредитния рейтинг на Peugeot. "Резултатът – въпреки че печалбите на компанията се увеличиха с 18% в първото полугодие, собственикът изхвърля хиляди работници на улицата, за да "върне доверието на пазарите", каза Меленшон.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини