Икономисти съветват да се направи нов бюджет за 2012 г.

  • 16 ноември 2011 16:07

  • 1766
  • 0
Икономисти съветват да се направи нов бюджет за 2012 г.
©

От Института за пазарна икономика заявиха, че трябва да се направи нов бюджет за 2012 година, който да бъде балансиран и да включва и песимистичен сценарий.

Според икономистите само така може да се намали рискът от нова рецесия у нас.

В бюджета за 2012 година трябва да се заложи правилото за запазване на 10% от всички разходи в различните министерства като резерв, смята икономистът Десислава Николова. Тези средства не трябва да се изразходват, преди да е станало ясно как се развива икономиката в страната през първата част на годината.

Субсидиите в различни сектори, като земеделие и железопътен транспорт, трябва да се намалят с 25% от планираното, заяви икономистът Петър Ганев. Той добави още, че полицаите и военните са също държавни служители и трябва да се осигуряват като всички останали, предаде БНР.

Както всеки един от нас се осигурява, така и държавният служител да плаща своята лична вноска, в допълнение към това ограничаване на дължимите заплати при пенсиониране. Това е нещо, което един човек, който никога не е работил в администрация, му звучи странно, как така някой се пенсионира и то изключително рано и получава 20 заплати от нищото, посочи Ганев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1766 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини