Експерт: Кризата си отива от Европа до края на 2012 г.

  • 08 ноември 2011 21:00

  • 1220
  • 1
Експерт: Кризата си отива от Европа до края на 2012 г.
©

Финансовата криза в Европа ще отмине до края на 2012 година, прогнозира икономическият експерт и член на Изпълнителния съвет на Европейската централна банка Юрген Щарк.

Той разкритикува европейските политици за неефективната им работа и ги обвини косвено за задълбочаването на проблемите.

На конференция в Люцерн представителят на Германия в ЕЦБ заяви, че до края на 2012 година проблемите с еврото ще бъдат овладяни, а най-късно през 2013 година, ще бъдат отстранени. Възможно е това да стане дори по-скоро, посочи Щарк. Така той опроверга германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която направи много по-песимистична прогноза само преди два дни. В специално видеообръщение през уикенда Меркел призова германците към търпение, тъй като според нея кризата ще се усеща още най-малко десетилетие.

Според икономическия специалист непрекъснатото увеличаване на спасителните пакети едва ли е ключът към успокояване на пазарите, тъй като те натоварват и все още стабилните членки на еврозоната, предаде БНР.

Юрген Щарк изненадващо обяви през септември, че напуска Европейската централна банка най-късно до края на годината заради несъгласие с методите за борба с еврокризата. Той бе смятан за силния човек на Германия във финансовите среди и оставката му оголва позиците на Берлин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1220 1

Коментари 1

Добави коментар
stuci

2011.11.09 | 10:15

1
Абе стига с тези коментари на утописти ....

Добави коментар

Водещи новини